TikTok traži od korisnika njihove lozinke za iPhone i – mnogi su uplašeni

KORISNICI TikToka uplašeni su i zbunjeni jer popularna aplikacija navodno zahtijeva da unesu lozinku za svoj iPhone kako bi vidjeli sadržaj. Što je još više zabrinjavajuće, stručnjaci kažu da su razlozi zbog kojih TikTok to zahtijeva – nejasni.

“Sam TikTok ne navodi točan razlog”, navodi se u članku publikacije Datacon. Problem je prvi put uočen krajem studenog, prema Dexertu. Također je Apple od studenog do prosinca objavio dva hitna sigurnosna ažuriranja za iPhone.

Novije ažuriranje iOS-a, koje je stiglo 11. prosinca, popravilo je grešku koja je dopuštala pristup osjetljivim korisničkim podacima. Dataconomy navodi potencijalne uzroke zbog kojih TikTok inzistira na tim osobnim sigurnosnim podacima – i nijedan od njih nije baš umirujući.

Stranica kaže da je zaporka možda bila “privremena sigurnosna mjera za rješavanje određenih ranjivosti ili pitanja privatnosti”. Također može biti povezano s ažuriranjem aplikacije, greškom ili omogućavanjem filtra sadržaja poznatog kao “ograničeni način rada”.

Što učiniti ako vam TikTok traži lozinku?

Stručnjaci upozoravaju da je gotovo uvijek loša ideja, osobito u ovakvim okolnostima, dijeliti svoju lozinku zbog očiglednih sigurnosnih rizika i lakog izlaganja pokušajima krađe identiteta. Međutim, u ovom slučaju, čini se da su neki pronašli prikladna rješenja.

Korisnici TikToka od kojih je zatraženo da daju svoje lozinke rekli su na Redditu da je problem prestao nakon što su svoju aplikaciju ažurirali na verziju 32.5.0. Čini se da postoji još jedan brz način da se to izbjegne.

“Neki su korisnici izvijestili da su zaobišli upit za šifru odabirom ‘otkaži’, što ukazuje na to da bi to doista mogla biti pogreška, a ne namjerna značajka”, navodi Dataconomy. Također je primijećeno da bi isključivanje ograničenog načina rada moglo funkcionirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *