BYD Atto 3 Edisi Terhad Ulangtahun diperkenal di Malaysia — terima bodykit luaran baru, RM173,888

Sime Darby Beyond Auto kini telah memperkenalkan BYD Atto 3 Edisi Terhad Ulangtahun, dengan hanya 500 unit model berkenaan ditawarkan sempena ulangtahun pertama jenama itu di Malaysia. Tiada sebarang perubahan mekanikal terlibat, dengan model edisi terhad ini yang menggunakan varian Atto 3 Extended Range diberikan peningkatan kosmetik dan pakej body kit eksklusif.

Ditawarkan dengan warna badan Boulder Grey atau Ski White, model edisi terhad ini dipasangkan dengan lip bampar depan baru, panel bampar depan, perumah cermin sisi hitam, spoiler belakang, panel pemijak sisi serta diffuser belakang. Selain itu bingkai tingkap sisi juga diberikan kemasan hitam, begitu juga dengan bahagian panel tiang C.

Dilancarkan setahun lalu, Atto 3 datang dalam dua varian, Standard Range dengan bateri 49.92 kWh yang menawarkan jarak 410 km (NEDC, 345 km WLTP) dan Extended Range dengan bateri 60.48 kWh, yang memberikan jarak 480 km (NEDC, 420 km WLTP).

BYD Atto 3 Edisi Terhad Ulangtahun diperkenal di Malaysia — terima bodykit luaran baru, RM173,888

Kedua-duanya menampilkan sistem janaan yang sama, dengan sebuah motor elektrik di depan yang memberikan sebanyak 204 PS dan 310 Nm dengan pecutan 0-100 km/j dalam masa 7.3 saat.

Atto 3 menggunakan binaan 400V dan menyokong pengecasan AC (Type 2) sehingga 7 kW serta pengecasan DC (CCS2), dengan kadar maksimum sama ada 70 kW (SR) atau 80 kW (ER). Dengan kadar yang lebih tinggi, pengecasan 0-80% boleh dicapai dalam masa 45 minit.

Di dalam, semuanya kekal sama, dengan adanya skrin sentuh boleh pusing 12.8-inci (paparan portrait dan landskap) serta sunroof panoramik hinggalah kepada kerusi balutan kulit buatan, pendingin automatik dan kamera 360-darjah.

Selain ini, Atto 3 Extended Range menampilkan ciri pintu ruang barangan belakang elektronik, sistm audio dengan lapan pembesar suara dengan bunyi “Dirac DH”, penapis kabin PM 2.5 serta pengecasa tanpa wayar. Varian berkenaan juga menggunakan rim 18-inci dengan profil tayar 215/55, serta ada juga lampu suasana pelbagai warna di pemegang pintu, berbanding hanya satu warna bagi Standard Range.

BYD Atto 3 Edisi Terhad Ulangtahun dijual pada harga RM173,800 dan boleh didekati di acara BYD 1st Anniversary: Beyond Dreams Celebration di Bukit Kiara Indoor Arena hujung minggu ini. Jualannya juga telah dimulakan, dengan syarikat itu menyatakan serahan kepada pelanggan akan dilakukan pada awal 2024.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *